Aleksandar Antić (©ARKUS liga)
Aleksandar Antić (©ARKUS liga)

Iz Obilića u francusku elitu: Antić četiri godine u Nimu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 15:20

Dosadašnje desno krilo Vitezova napravilo sjajan transfer u petoplasirani tim rukometnog šampionata Galskih petlova

Klubovi iz francuske elite prate srpske rukometne talente. Posle Vojina Čabrila koji iz Crvenke prelazi u Tuluz kod Danijela Anđelkovića i Nemanje Ilića, i desno krilo Obilića Aleksandar Antić seli se u jedan od najjačih šampionata na svetu.

Nada Vitezova potpisala je četvorogodišnji ugovor sa Nimom, petoplasiranom ekipom u šampionatu Galskih petlova, tim koji je prošle sezone vodio nekadašnji selektor Srbije i šampion Evrope sa Flensburgom, Ljubomir Vranješ. Šveđanin srpskog porekla je pre nekoliko dana napustio ovaj francuski klub jer je dogovorio da se vrati u Flensburg na mesto sportskog direktora. Novi strateg Nima je Jan Balmosijer.

Izabrane vesti

Antić je trenutno u Šapcu na pripremama razvojnog tima Srbije. Pod budnim okom selektora Tonija Đerone radi i upija znanje. Antić je rođen 2004. godine. U Obiliću je u prethodnoj sezoni eksplodirao. Na 18 utakmica je postigao 74 gola, jednom je izabran za najboljeg igrača meča. Potiče iz rukometne porodice. Njegova majka Vanja je međunarodni sudija, a otac Nenad je nekadašnji trener, koji je dugo zaposlen u Rukometnom savezu Srbije.

Ovo je jedan lep povod, da jedan takav klub kao Nim prepozna u Obiliću igrača koji je potencijal za njih. Tri godine je Aleksandar imao veliku podršku u klubu, od poziva tadašnjeg trenera Daniela Petkovića, dobru minutažu kod Marka Pavlovića, prostor da se usavršava. Aleksandrov primer je pokazatelj, posebno za beogradsku decu, da se u Obiliću dobro radi, da stasavaju igrači, da može da im bude odlična odskočna daska za dalju karijeru. Veliki zahvalnost dugujemo i Aci Živkoviću koji je s njim radio na fizičkoj pripremi. Pogotovo je to bilo važno posle povrede ramena prošle godine, kada je u poslednjem trenutku otpao za Evropsko prvenstvo za kadete u Podgorici”, rekao je Nenad Antić za Mozzart Sport.

Aleksandar dolazi u klub koji je godinama u vrhu francuskog rukometa, naredne sezone igraće u Ligi Evrope. U Nimu je karijeru završio legendarni kapiten Francuske, levo krilo Mišel Gigu, koji je sada skaut u klubu. Talentovani Aleksandar biće podrška na desnom krilu najboljem strelcu tima, Egipćaninu Mohamadu Sanadu, koji je bio drugi najubojitiji golgeter u ligi, dok je kralj strelaca u Francuskoj kapiten Srbije Nemanja Ilić.

Prezadovoljan sam što sam došao u Nim. Bio sam pre dve nedelje tamo, utisci su odlilčni. Sada je na meni da se pokažem. Sigurno je ovo veliki skok u karijeri. Tri godine sam stasavao u Obiliću, iskoristio minute, imao veliku podršku svih, posebno trenera Marka Pavlovića”, istakao je Aleksandar Antić za naš portal.

(©ARKUS liga)(©ARKUS liga)

Talentovano desno krilo počelo je da se bavi rukometom u Sinđeliću. Dobre igre u dresu Vitezova protekle sezone bile su mu ulaznica za razvojni tim Srbije pod komandom selektora Tonija Đerone.

Radimo već nekoliko dana u Šapcu, pre svega na taktici, da svi prođemo isti sistem kao i u A selekciji, pa ako budemo imali šansu da zaigramo u najboljoj reprezentaciji, da ne bude nepoznanica, da se lakše uklopimo”, zaključio je novi rukometaš Nima.



tagovi

RK ObilićRK NimAleksandar Antić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara